Februárban elkezdődik a Nagyszeben-Fogaras autópálya első és második szakaszának tervezése

2024. január 27. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

Február 26-án kezdődik az A13-as sztráda Nagyszebent és Fogarassal összekötő szakasz 1-es és 2-es részének a tervezése – jelentette be pénteken Facebook-oldalán a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója.

Az Agerpres összefoglalójában azt írja, Cristian Pistol szerint az összesen 68,04 kilométer hosszú sztrádaszakasz mind a négy alszakaszára/részére kiadták a rendeletet a 12 hónapig tartó tervezési fázis elindítására. Emlékeztetett: a 3. szakasz tervezése 2023. október 16-án, a 4. szakaszé 2024. január 15-én vette kezdetét.

A négy szakasz tervezését és kivitelezését ugyanaz a török vállalat, a Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS nyerte, és a szerződések értelmében 6,4 milliárd lejért vállalta el a munkálatok megtervezését és kivitelezését.

Az A13-as autópálya Nagyszeben-Fogaras szakasza négy alszakaszra van bontva: az első szakasz 14,25 kilométer hosszú, és Bojcától a Felek (Avrig) városhoz tartozó Mirsa (Mârşa) településig tart; a 19,92 kilométeres 2-es szakasz Mirsától Alsóárpásig (Arpaşu de Jos) terjed; a 3-as, 17,6 kilométer hosszú szakasz Alsóárpást köti össze Felsőszombatfalvával (Sâmbăta de Sus); a 4-es, 16,26 kilométeres szakasz Felsőszombatfalvától Fogarasig vezet.

A török vállalatnak a tervezési szakasz befejezése után 36 hónap áll rendelkezésére a kivitelezésre.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!