Lezuhant az iskola negyedik emeletéről, és meghalt egy kilencedikes diák Gyulafehérváron

2024. január 11. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a gyulafehérvári Mihai Viteazul Katonai Főgimnázium egyik tanulója csütörtökön, miután lezuhant az iskolaépület negyedik emeletéről. A hírt megerősítette az Agerpres hírügynökségnek Ioana Popa, a főgimnázium szóvivője.

A fiút reggeli sorakozón még megjelent, majd nem sokkal később visszatért a negyedik emeleti szobájába, ahonnan eddig ismeretlen körülmények között a földre zuhant. 8 óra körül találták meg eszméletlen állapotban.

A tanulót megpróbálták újraéleszteni a helyszínre érkező mentősök, de erőfeszítéseik nem jártak sikerrel. Kénytelenek voltak megállapítani a halál beálltát.

A tanuló a kilencedik osztályba járt. A gyulafehérvári Mihai Viteazul Katonai Főgimnázium tájékoztatása szerint a 15 éves áldozatot a gimnáziumi felvételi alkalmával tartott pszichológiai vizsgálaton alkalmasnak nyilvánították.

A rendőrség a gyulafehérvári ügyészség irányításával végzi a helyszínelést, és az eset körülményeit a Mihai Viteazul Katonai Főgimnázium parancsnokhelyettese által vezetett bizottság is kivizsgálja.

A Digi24 úgy tudja, hogy a diák búcsúlevelet hagyott a szobájában. Az esetleges öngyilkosságát viszont még nem erősítették meg hivatalosan.

Figyelem: a cikk tartalma öngyilkossági gondolatokkal küszködő személyek számára felkavaró lehet. Szeretnénk őket biztosítani, hogy nincsenek egyedül, és anonim módon segítséget kérhetnek a Hallgatlak – Erdélyi Telefonos- és Internetes Lelkisegély-szolgálat szakképzett munkatársaitól, erről és az elérhetőségekről a cikk második felében írtunk.

Ha úgy érzed, bajban vagy, a Hallgatlak Telefonos Lelkisegély Szolgálatnál meghallgatnak: a 0754 800 808 telefonszámra bárki betelefonálhat, kérdezhet, vagy csak egyszerűen elmondja nehézségeit. Képzett munkatársak fogadják a betelefonálókat. A telefonszámot minden hétköznap 8-24 óra között lehet hívni. Email: [email protected]

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!