Kizárta az udvarról a kutyáját, 15 ezer lejre büntette a rendőrség

2024. január 9. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

15 ezer lejes bírságot szabott ki a rendőrség egy szamosújvári lakosra, mert szélnek eresztette a kutyáját, illetve nem ivartalanította és mikrocsipezte az állatot, írta a Monitorul de Cluj.

Órákon át nyüszített egy kapu előtt a kutya a szamosújvári Állomás utcában vasárnap, amíg egy járókelő kapcsolatba nem próbált lépni az ott lakóval. Kiderült, hogy az állatot nem akarta tovább tartani a gazdája. A tulajdonos később a helyszínre kiszálló rendőröknek is azt mondta, hogy viheti a kutyát, aki akarja, mert neki már nem kell, számolt be a GherlaInfo.ro.

A Kolozs megyei városban történtekről készült poszt gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában, aminek hatására jelentkezett valaki, hogy örökbefogadná a kutyát, és el is szállította egy Szamosújvár melletti faluba.

A rendőrség is a közösségi médiában megjelent információk alapján indított hivatalból eljárást, és végül 15 ezer lejre büntették a 29 éves tulajdonost.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!