Ellopták egy Hunyad megyei rendőr fegyverét, miközben egy tömegverekedést próbált megfékezni

2024. január 8. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Ellopták egy rendőr taktikai övét vasárnap, miközben kollégáival együtt egy tömegverekedést próbált megfékezni a Hunyad megyei Kristyor (Crişcior) községben. Az övet az éjszaka megtalálták, de a pisztoly nem volt rajta, írta az Agerpres.

A Hunyad megyei rendőrség vasárnap este arról tájékoztatott, hogy a rendőri beavatkozás közben leesett szolgálati övet – rajta a lőfegyverrel, a gumibottal és egy könnygázspray-vel – a helyszínen tartózkodó egyik férfi vihette el. Nem sokkal később elfogták a 46 éves férfit, akitől azonban nem tudták meg, hogy hol lehet az öv, nem akart együttműködni a rendőrökkel.

A hétfőre virradó éjszaka a taktikai övet megtalálták egy völgyben, a Körös folyó közelében, rajta 17 tölténnyel, a gumibottal és a könnygázspray-vel, a pisztoly azonban hiányzott róla. A fegyvert továbbra is keresik – közölte a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság, amely belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A 46 éves férfi ellen a fegyver- és lőszertartási szabályok megsértésének gyanújával indult eljárás.

A tömegverekedésben részt vevők közül egy 41 és egy 42 éves férfit őrizetbe vettek, ellenük csendháborítás, garázdaság, valamint ütlegelés és egyéb erőszakos tettek gyanúja miatt vizsgálódnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!