Már a választási év kezdetén összeszólalkozott a kormánykoalíció két pártja

2024. január 3. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Feszültséggel indult 2024 a kormánykoalícióban: egymást kritizálták a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető politikusai, számolt be a Digi24.ro.

Mihai Tudose PSD-s EP-képviselő, volt miniszterelnök a Prima News-nak adott interjúban kijelentette, hogy nemzeti liberális kollégájának, a korábban szintén kormányfői tisztséget betöltő, PNL-elnök Nicolae Ciucănak nincs mit keresnie a politikában.

Válaszként Ionuț Stroe, a PNL szóvivője a pártelnök védelmére kelve azt mondta, hogy Nicolae Ciucă egy életen átívelő karrier után érkezett a politikába, ami valószínűleg egyeseket frusztrál.

„Nem tudom, mi késztette Tudose urat arra, hogy politikai elemzőként nyilvánuljon meg az év elején. Nicolae Ciucă komoly, egész életen átívelő karrierrel, katonai karrierrel, nemzetközi elismertséggel érkezett a politikába, ami valószínűleg néhány embert egy kicsit komplexusossá tesz. (...) Tudose úr valószínűleg más filmet néz, egy olyan román politikáról, ahol botrányra, udvariatlanságra, inkompetenciára és mindeféle támadásra van szükség. Ha Tudose másfajta politikát kedvel, botrányosat, olyat, ami a Dragnea-korszakra (Liviu Dragnea a PSD korábbi, korrupcióval vádolt elnöke, aki annak idején Tudosét a miniszterelnöki pozícióra javasolta) emlékeztet (...), akkor biztos vagyok benne, hogy Románia ezt a filmet már nem akarja látni” – fogalmazott a szóvívő.

Mihai Tudose a Prima Newsnak azt mondta, hogy a PNL elnöke, Nicolae Ciucă nem való politikusnak, „nem ebben a filmben játszik”, egész életében mással foglalkozott. A volt kormányfő azt is mondta, hogy ha a PNL rosszul szerepel az európai parlamenti választásokon, akkor Ciucă már nem lesz a párt elnöke, ezért nem jut majd el a államelnöki jelöltségig.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!