2024-ben a 20 hivatalos ünnepnapból 13 esik munkanapra Romániában

2023. december 22. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

2024-ben 20 hivatalos ünnepnap lesz Romániában, ezekből azonban csak 13 esik munkanapra, a többi pedig szombatra vagy vasárnapra, írta az Agerpres.

A szabadnapok a következők: január elseje és másodika (hétfő és kedd), január 24-e (szerda – a Kis Egyesülés napja), május elseje (szerda – a munka nemzetközi napja), május 3-a (ortodox nagypéntek), május 6-a (hétfő – ortodox húsvét másodnapja), június 24-e (hétfő – ortodox pünkösd másodnapja), augusztus 15-e (csütörtök – Nagyboldogasszony), december 25-e és 26-a (szerda és csütörtök – karácsony első és másodnapja).

A kormány csütörtökön elfogadott határozata szerint a közalkalmazottaknak ezen kívül munkaszüneti nap lesz május 2-a, augusztus 16-a és december 27-e, amelyek hivatalos munkaszüneti napokat kötnek össze a hétvégével. Ezeket a napokat azonban a közalkalmazottaknak be kell majd pótolniuk más napokon, a munkaidő meghosszabbításával.

A többi hivatalos ünnepnap – január 6-a (vízkereszt), január 7-e (Keresztelő Szent János napja), május 5-e (az ortodox húsvét első napja), június elseje (gyermeknap), június 23-a (az ortodox pünkösd első napja), november 30-a (Szent András napja) és december elseje (Románia nemzeti napja) 2024-ben szombatra vagy vasárnapra esik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!