2024-ben a 20 hivatalos ünnepnapból 13 esik munkanapra Romániában

2023. december 22. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

2024-ben 20 hivatalos ünnepnap lesz Romániában, ezekből azonban csak 13 esik munkanapra, a többi pedig szombatra vagy vasárnapra, írta az Agerpres.

A szabadnapok a következők: január elseje és másodika (hétfő és kedd), január 24-e (szerda – a Kis Egyesülés napja), május elseje (szerda – a munka nemzetközi napja), május 3-a (ortodox nagypéntek), május 6-a (hétfő – ortodox húsvét másodnapja), június 24-e (hétfő – ortodox pünkösd másodnapja), augusztus 15-e (csütörtök – Nagyboldogasszony), december 25-e és 26-a (szerda és csütörtök – karácsony első és másodnapja).

A kormány csütörtökön elfogadott határozata szerint a közalkalmazottaknak ezen kívül munkaszüneti nap lesz május 2-a, augusztus 16-a és december 27-e, amelyek hivatalos munkaszüneti napokat kötnek össze a hétvégével. Ezeket a napokat azonban a közalkalmazottaknak be kell majd pótolniuk más napokon, a munkaidő meghosszabbításával.

A többi hivatalos ünnepnap – január 6-a (vízkereszt), január 7-e (Keresztelő Szent János napja), május 5-e (az ortodox húsvét első napja), június elseje (gyermeknap), június 23-a (az ortodox pünkösd első napja), november 30-a (Szent András napja) és december elseje (Románia nemzeti napja) 2024-ben szombatra vagy vasárnapra esik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!