Hivatalosan is bejelentették az USR, a PMP és a Jobboldal Ereje választási koalícióját

2023. december 18. – 14:12

Hivatalosan is bejelentették az USR, a PMP és a Jobboldal Ereje választási koalícióját
Bejelentik az USR, a PMP és a Jobboldal Ereje választási koalícióját 2023. dec. 18-án – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy várható volt, hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy választási koalícióra lép a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Jobboldal Ereje – írja a G4Media. A koalíció Egyesült Jobboldali Szövetség néven indul majd a jövő évi parlamenti, elnök-, illetve EP-választásokon. A helyhatósági választásokon külön-külön indul a három párt.

Az még egyelőre nem dőlt el, hogy ki lesz a választási koalíció elnökjelöltje. A bemutató sajtótájékoztatón Cătălin Drula, az USR elnöke azt mondta, a szövetségen belül demokratikusan döntik majd el, hogy kit indítanak.

Cătălin Drulă kijelentette, azért küzdenek, hogy az elnökválasztást megnyerjék, mert „Romániát végre egy olyan embernek kell vezetnie, akit érdekel az ország sorsa, aki valódi hazafi és hisz a korszerűsítést és reformtörekvéseket célzó liberális elvekben. Tehát egy jobboldali államfőre van szükség” – tette hozzá.

„Ez egy olyan szövetség, amely a közös hiten, érzéseken alapszik, és nem taktikán. Ez nem egy olyan megállapodás, amellyel megpróbáljuk néhány százalékkal növelni ez eredményünket” – mondta Cătălin Drula.

Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje párt vezetője szerint a választási koalíció célja megnyerni az elnök- és a parlamenti választásokat.

Az Egyesült Jobboldali Szövetség listája az EP-választásokon a következőképpen alakul: Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoș (USR), Cristina Prună (USR), Violeta Alexandru (Jobboldal Ereje), Radu Mihail (USR) és Corina Atanasiu (USR).

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!