Giorgia Melonival találkozott Rómában George Simion

2023. december 18. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion a hét végén Rómában az olasz jobboldal Atreju című politikai, közéleti találkozóján vett részt, ahol találkozott Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, majd magánaudiencián járt Ferenc pápánál.

Az AUR vasárnapi közleménye szerint a pártelnök vasárnap az Európa, amelyet meg kell védenünk: a konzervatívok érvei az európai szuperállam ellen című panelen szólalt fel „az Olasz Testvériség (Fratelli d'Italia) idei legnagyobb rendezvényén”, amelyen több mint 10 ezer olasz és európai konzervatív vett részt. A Giorgia Meloni olasz kormányfő pártja által szervezett találkozón felszólalt Elon Musk milliárdos üzletember is.

A párt közlemény szerint George Simion „az európai patrióta pártokkal való latin szövetségről” tárgyalt az olasz miniszterelnökkel.

„A gyökereink tesznek minket európaiakká, nem európai bürokraták” – írta Facebook-oldalán az AUR vezetője, aki egy közös képet is posztolt Melonival.

A rendezvényen tartott beszédében George Simion kijelentette, hogy az AUR megnyeri a következő romániai európai választásokat. „Az Olaszországban élő románokkal együtt biztosan győzni tudunk” – idézte a közlemény a politikust.

„Európa latin, keresztény gyökereinek megvédésére az a megoldás, hogy európai szinten jobbközép kormányt alakítunk Brüsszelben, és együtt nyerjük meg az elkövetkező csatákat” – fogalmazott beszédében Simion.

Simiont szombaton egy magánaudiencián Ferenc pápa is fogadta. Erről csak annyit közölt az AUR elnöke, hogy egy Szűz Máriát ábrázoló, diófából és szőlővesszőből készült szobrot adott neki, amit egy neamți szobrász készített.

Az Olasz Testvérek (FdI) ifjúsági szervezete rendezte Atreju nevű találkozóját 1998-tól rendezik meg. Az Atrejut általában ősszel szokták megtartani: tavaly elmaradt a parlamenti választások miatt, melyet az Olasz Testvérek vezette jobbközép koalíció nyert meg, idén pedig decemberre halasztották mintegy évzáró találkozóként, amely egyben megnyitja a párt európai parlamenti választási kampányát.

Az Atreju külföldi meghívottjai között szerepel Santiago Abascal, a Vox spanyol párt elnöke is. A Vox az Európai Parlament pártcsaládjai között az Európai Konzervatívok és Reformerekhez (ECR) tartozik az Olasz Testvérekkel együtt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!