A mezőgazdasági tárca előtt tüntetnek az APIA alkalmazottai

2023. december 18. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) alkalmazottai december 18-a és 20-a között, három napon keresztül sztrájkőrséget állnak a mezőgazdasági minisztérium előtt – írja az Agerpres. Az Agrostar szakszervezeti szövetség tájékoztatása szerint a szakszervezeti tagok 12 és 15 óra között tiltakoznak a tárca székhelye előtt.

A bérükkel elégedetlen APIA-alkalmazottak már az múlt héten is tüntettek az ügynökség megyei és helyei fiókjainál.

Elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy a kemény munkájuk és a jó teljesítményük ellenére a fizetésük megrekedt a 2015-ös szinten. Közleményükben emlékeztetnek arra is, hogy az APIA a lehívható európai uniós alapok több mint 96 százalékát felhasználja minden évben.

Azt is nehezményezik, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium alárendeltségébe tartozó ügynökségek közül az APIA egyetlen, amelyre nem vonatkozik a tárca alkalmazottainak bértáblája.

A szakszervezeti szövetség figyelmeztet, hogy az APIA alkalmazottai december 21-én kirobbantják az általános sztrájkot, ha a kormány nem oldja meg helyzetüket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!