Közösen szervez építészi, építőmérnöki képzést a MOGYTTE és az Óbudai Egyetem

2023. december 17. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Építészi és építőmérnöki szak létrehozását tervezi a marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) Mérnöki és Információtechnológiai Kara és az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara – írja a zi-de-zi.ro marosvásárhelyi portál. A kétoldalú megállapodást december 14-én, csütörtökön írták alá Marosvásárhelyen.

A tájékoztatásban az szerepel, hogy az új szak létrehozásáról Leonard Azamfirei, a MOGYTTE rektora, Liviu Moldovan, a Mérnöki és Információtechnológiai Kar dékánja valamit Anthony Gall, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja egyeztetett. A képzés nyelvére nem térnek ki a hírben, de azt írják, hogy közös tanterv szerint fog működni a szak és hallgatók képzését a két egyetem oktatói közösen fogják biztosítani.

Ugyanakkor azt írják, hogy a partnerségben fontos szerepe lesz az Romániai Építészek Rendje marosvásárhelyi fiókjának, amelyet a megbeszélésen Kovács Angéla képviselt.

A két felsőoktatási intézmény együttműködése nem teljesen újdonság. A Népújság beszámolója szerint idén márciusban az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának delegációja egyezményt írt alá a marosvásárhelyi egyetem angol nyelvű műépítészeti karával, ami a diák és oktatócserére, közös kutatási programok szervezésére más szakmai együttműködésekre ad majd lehetőséget.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!