Tűzvédelmi engedély nélkül működött a szombaton leégett snagovi vendéglő

2023. december 16. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Leégett a Snagov-tó partján működő Taverna Racilor vendéglő szombaton. A Bukaresttől 40 kilométerre található éttermet májusban 60 ezer lejre büntette a katasztrófavédelem (ISU) különféle szabálytalanságok miatt, a legnagyobb bírságot, 50 ezer lejt azért rótták ki, mert nem volt tűzvédelmi engedélye, mondta el a Libertatea kérdésére Daniel Vasile, az ISU szóvivője.

A szóvivő információi szerint a vendéglő megbírságolása óta sem szerezte meg a tűzvédelmi engedélyt, és nem is indította el az ehhez szükséges folyamatot.

Először az épület teteje gyulladt ki, majd a teljes faváza leégett.

A vendéglő tulajdonosa, a Pescobarnak is nevezett Paul Nicolau üzletember a TikTokon azt írta: „Ez van, kigyulladt, visszaépítik, az élet megy tovább”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a tűz hajnalban ütött ki, amikor senki sem tartózkodott a vendéglőben.

A helyiséget egyébként ebben az évben, március végén nyitották meg a Snagov-tó partján. Pescobar bukaresti, hasonló nevű teraszát a fogyasztóvédelem záratta be, majd októberben nyitott ki újra. Az üzletembernek Kolozsváron és Temesváron is vannak vendéglői.

A tűzvédelmi engedély megszerzésének mellőzése nem egyedi eset Romániában. A tűzvédelmi előírások megszegése miatt gyulladt ki 2015. október 30-án a bukaresti Colectiv-klub. A tűzvész nyomán 65-en haltak meg és több mint 150-en megsérültek. 27 fiatal még aznap éjjel vesztette életét, további 38 áldozat napokkal, hetekkel később halt bele az elszenvedett égési sérüléseibe, a füstmérgezés szövődményeibe és a kórházi fertőzésekbe.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!