Fedett műjégpályát avattak Kolozs megyében, egész évben használható lesz

2023. december 16. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozs megyei Kalotaszentkirályon önkormányzati és uniós forrásokból fedett műjégpályát építettek az iskola területén, amely az iskolások mellett egész évben várja az érdeklődőket, közölte a Kolozs megyei RMDSZ.

„Avattunk már uszodát, multifunkcionális sportpályát, bicikliutat és ma felavatjuk a korcsolyapályát is. Remélem, hogy ez is, a többi létesítménnyel együtt csak erősíteni fogja úgy a gyerekek, mint a felnőttek testi-lelki egyensúlyát. És ha ezt elértük, akkor már nem avattunk hiába ma is egy testmozgásra alkalmas pályát” – idézte a közlemény Póka András Györgyöt, Kalotaszentkirály RMDSZ-es polgármesterét. Az elöljáró szerint a korcsolyapálya, akárcsak az uszoda saját jövedelmet is generál majd, amelyből a karbantartási munkálatok és fenntartási költségeket fedezik.

A 700 ezer eurós befektetéshez 200 ezer eurós európai uniós támogatást kapott a helyi önkormányzat, a fennmaradó összeget saját költségvetésből fedezték. A szintetikus jéggel ellátott fedett építmény összterülete 600 négyzetméter, amelyből 340 négyzetméter a csúszófelület.

A csúszófelület műanyagból készül, ezért nem is használható hagyományos korcsolyákkal, csak a helyben elérhető speciális korcsolyákkal, amelyeket az intézmény saját gépével élesítenek, derül ki a Szabadság beszámolójából.

Az épület emellett rendelkezik öltözőkkel, mellékhelyiségekkel, elsősegélynyújtásra alkalmas teremmel, illetve technikai szobával is, ahol 50 pár különböző méretű korcsolyát tárolnak és tartanak karban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!