Végéhez közelednek a Szülőföldön magyarul program kifizetései

2023. december 14. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

A kedvezményezett ügyfelek több mint 97%-ának átutalták már a 100 000 forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást és az átutalások az előre elkészített kifizetési rendnek megfelelően a következő hetekben még folyamatosan zajlanak, közölte csütörtökön az OTP Bank Románia.

A bank arra hívja fel a figyelmet, hogy a kedvezményezetteknek továbbra is csak akkor szükséges belátogatni az OTP Bank fiókba, ha új igénylőről van szó, vagy a személyes adatok frissítése, illetve új szerződés aláírása érdekében erre vonatkozó felszólítást kaptak.

Az OTP Bank Románia arra hívja fel a bankszámlával még nem rendelkező új igénylők figyelmét, hogy a számlanyitás, függetlenül a lakóhelytől, bármely OTP Bank fiókban megtörténhet, emellett a számla mindössze pár perc alatt online is könnyedén megnyitható. Az új igénylők esetén a számlanyitás nem automatikus, az minden esetben a kedvezményezett kérésére történik, hangsúlyozzák.

„A számlanyitás a lakóhelytől függetlenül bármely fiókunkban megtörténhet, ami például az egyetemi hallgatók számára lehet fontos információ, hiszen ők jelentős számban végzik tanulmányaikat az otthonuktól távolabb eső egyetemi városokban. Arra biztatok tehát minden érintettet, hogy a számlanyitással kapcsolatos kérdésekkel bátran forduljanak a fiókokban dolgozó kollégáinkhoz” – idézi Fatér Gyulát, az OTP Bank Románia vezérigazgatóját a közlemény.

A kedvezményezettek a www.ertesito.ro oldalon is elérhetik a támogatásról szóló értesítő levelet, amely szükség esetén akár telefonról, akár kinyomtatva is felmutatható a bankfiókban.

A támogatás összege gyorsan, egyszerűen és díjmentesen felvehető bármelyik belföldi bankautomatából. Az OTP Bank ATM-eknél a Szülőföldön magyarul program kedvezményezettjeinek díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen készpénzt felvenni. A támogatás összege ugyanakkor bankkártyás fizetéssel is felhasználható.

A Szülőföldön magyarul program 2022-2023-as tanévre szóló támogatásainak kifizetése 2023. szeptember 22-én vette kezdetét, az utolsó kifizetés 2024 január végéig esedékes.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!