Becsapódásveszélyre figyelmeztető üzenetet kapott Tulcea és Galac megye határvidékének lakossága

2023. december 14. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz-ukrán konfliktusövezetben használt harci eszközökhöz tartozó elemek román területre történő becsapódásának veszélyére figyelmeztették két RO-ALERT üzenetben Tulcea és Galac megye határvidékének lakosságát a hatóságok, írta az Agerpres.

Az első figyelmeztető üzenetet szerdán 23 óra körül küldte a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU), a másodikat két órával később. A hajnali órákban egy, a román légtérben nagyon alacsonyan szálló repülőgép zaja hallatszott a határvidéken.

A Tulcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség csütörtök reggeli sajtóközleménye szerint a figyelmeztetésekre azért van szükség, hogy a lakosság keressen menedéket, ha a helyzet megkívánja. Az intézmény szóvivője, Daniel Năstase az Agerpresnek elmondta, hogy a két üzenet elküldése után nem érkezett bejelentés a diszpécserszolgálatukra román területre becsapódott tárgyakról.

Ezek voltak az első RO-ALERT üzenetek, amelyeket az ukrajnai háborúval összefüggésben szeptember vége óta küldtek a két megye lakosságának a hazai hatóságok.

Idén háromszor csapódtak be Tulcea megye területére az ukrajnai dunai kikötők elleni orosz támadásokban használt drónok maradványai.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!