Meghalt egy négy éves, nevelőszülőnél élő kislány, nyomoz a rendőrség

2023. december 8. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Gondatlanságból elkövetett emberölés és kiskorúval szembeni rossz bánásmód miatt indult eljárás egy Temes megyei nevelőszülő ellen, miután meghalt az általa gondozott 4 éves kislány, írja a News.ro.

A nyomozók szerint a Mașloc községben élő kislány éjszaka leesett az ágyból, és beverte a fejét a közeli szekrénybe. A nevelőszülő a segítségére sietett, de akkor nem vette észre a helyzet súlyosságát. A gyermek másnap reggeli után hányni kezdett, majd elájult. A nevelőszülő ekkor hívta a mentőket, de az orvos a helyszínre érve már csak a halál beálltát állapította meg.

Mivel a kislány teste tele volt ütések nyomaival, a rendőrség és a gyermekvédelem vizsgálatot indított. Rendőrségi források szerint a gyermek a fejsérülés miatt halt meg, de a testén talált nyomok miatt felmerült a bántalmazás gyanúja. A törvényszéki orvosi vizsgálat még folyamatban van.

A 71 éves nő 2006 óta dolgozik nevelőszülőként, eddig összesen hat gyermeket gondozott. Az áldozaton kívül jelenleg annak egy éves és nyolc éves testvére, illetve egy 18 éves fiú állt a felügyelete alatt. Mindhármukat ideiglenesen máshol helyezték el, és pszichológiai tanácsadásban részesülnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!