Meghalt egy 25 éves kismama és újszülött gyermeke az aradi kórházban

2023. december 5. – 19:30

Másolás

Vágólapra másolva

Kivizsgálásba kezdett az egészségügyi igazgatóság az aradi szülészeten, miután újszülöttjével együtt meghalt egy 25 éves kismama, írta az Agerpres.

A fiatal anyát hétfőn utalták be az Arad megyei kórház szülész-nőgyógyászati részlegére lázzal és légzési nehézségekkel.

Gheorghe Furău osztályvezető főorvos beszámolója szerint a kismama otthon belázasodott, köhögött, fájt a feje és köhögéskor nehezen lélegzett. Mentővel szállították kórházba, és be is utalták, mert közel volt a szülés határideje.

Az orvosok megkezdték az antibiotikumos kezelést, hajnali 4:30 körül azonban a nő légzési zavarai súlyosbodtak, ezért az intenzív terápiás részlegre szállították át. Reggel 7:30-kor az orvosi konzílium a magzat és az anya megmentése érdekében császármetszés alkalmazása mellett döntött. A beavatkozás közben az újszülött légzése leállt, és nem tudták újraéleszteni. Ezt követően az anya szíve állt le, és noha pillanatnyilag újra tudták éleszteni, a műtét után két órával ő is meghalt.

A fiatal nő három hete érkezett haza Belgiumból, és még egyetlen hazai egészségügyi intézményben se vették nyilvántartásba.

Az osztályvezető orvos szerint az anya és az újszülött halálát vírusos gócos tüdőgyulladás okozta, a teszteredmények kizárták a koronavírus-fertőzést.

Cecilia Irimie, az Arad megyei egészségügyi igazgatóság vezetője közölte, várják a kórbonctani eredményeket, és az intézmény felügyelői vizsgálják ki az esetet.

Az elhunyt nő Újszentannáról származott, és még két gyermeknek volt az édesanyja.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!