Az Európai Bizottság jóváhagyta Románia helyreállítási tervének módosítását

2023. november 22. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta kedden az Európai Bizottság Románia helyreállítási tervének (PNRR) módosítását, többek között a nyugdíjkiadásokat a GDP 9,4 százalékára korlátozó előírás törlését is. Marce Ciolacu kormányfő a Facebook-oldalán üdvözölte a brüsszeli döntést.

Bejegyzésében a miniszterelnök azt írta: a nyugdíjkiadásokat korlátozó előírás eltörlésével Románia megszabadul attól a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) okozta „rémálomtól”, hogy a nyugdíjpont értéke 2070-ig nem növekedhet.

Ciolacu hangsúlyozta, hogy a parlamentben elfogadott nyugdíjtörvényt hosszú távon fenntarthatónak minősítették a Világbank és az Európai Bizottság szakértői. Szerinte a jogszabály felszámolja az egyformán hozzájáruló és dolgozó nyugdíjasok közötti egyenlőtlenségeket, és biztosítja a nyugdíjaknak az ország gazdasági teljesítményével arányos emelkedését a következő években.

A beruházásokért és európai projektekét felelős minisztérium kedden bejelentette, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a PNRR módosítását. A módosított dokumentumba bekerült egy fejezet a REPowerEU tervhez kapcsolódó fejlesztésekről is.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!