Figyelmeztető sztrájkot tartottak a munkaügyi minisztérium alárendeltségében működő intézmények alkalmazottai

2023. november 22. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelmeztető sztrájkot tartottak szerdán 8 és 10 óra között a munkaügyi minisztérium alkalmazottai a munkakörülményekkel és bérezéssel kapcsolatos elégedetlenségeik miatt.

Az Agerpresnek elküldött közleményben a szakszervezetek figyelmeztetnek, hogy amennyiben a kormány nem teljesíti követeléseiket, november 27-én általános sztrájkba lépnek, és a szóban forgó intézmények mindegyikében le fog állni határozatlan időre a tevékenység.

Kijelentik, kénytelenek tiltakozásokhoz folyamodni, mert bár több ízben is próbálták felhívni a politikai osztály figyelmét a munkakörülményeikkel, a személyzethiánnyal, a méltánytalan bérezéssel és a kifizetetlen túlórákkal kapcsolatos problémáikra, ezek megoldatlanok maradtak.

„Tagjaink szükségesnek tartották, hogy a tiltakozásnak eme formájához folyamodjanak, hogy felhívják a figyelmet azokra a problémákra, amelyeket többször is közöltek a politikai osztállyal, és amelyek továbbra is megoldatlanok. A politikai osztály figyelmen kívül hagyta és továbbra is figyelmen kívül hagyja az általunk feltárt valóságot” – olvasható a szakszervezeti szövetség közleményében.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!