Hivatali visszaéléssel vádolja Antal Árpádot az ANI

2023. november 17. – 16:06

Hivatali visszaéléssel vádolja Antal Árpádot az ANI
Antal Árpád (középen) a 2023-as RMDSZ-kongresszuson – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatali visszaéléssel vádolja Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI), amely ezügyben értesítette a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék ügyészségét, írta a G4media.

Az ANI szerint Antal Árpádnak anyagi haszna származhatott abból, hogy olyan társasággal kötött szolgáltatásnyújtási szerződéseket, amelynek aktív telephelye abban az üzlethelyiségben van, amely korábban a polgármester érdekeltségét képező társaság tulajdonában volt.

Az RMDSZ-es politikus a vádra reagálva úgy nyilatkozott, hogy amint az ANI kérésére elküldött dokumentációból is kiderül, nem vett részt az említett szerződésekkel kapcsolatos döntéshozatalban és nem adott ki semmilyen rendelkezést ezzel kapcsolatban. Antal Árpád megjegyezte, hogy az ANI vizsgálódása egy 2020-ban, a helyhatósági választási kampány idején tett feljelentésen alapszik, amelynek szerzője törvénytelen módon felhasználta egy önkormányzati alkalmazott identitását. Az alkalmazott ezért feljelentést is tett és hivatalosan nyilatkozott arról, hogy a személyazonosságát illegálisan használták.

„Meglepődtem, hogy az ANI figyelmen kívül hagyta a benyújtott bizonyítékokat, és egy lopott személyazonossággal benyújtott panasz alapján az ügyészséghez fordult. Bízom abban, hogy sikerül tisztáznunk a helyzetet az ügyészséggel” – mondta a sepsiszentgyörgyi elöljáró.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!