Marcel Ciolacu szerint az Országos Adóhatóság elkezdte jól végezni a dolgát

2023. november 16. – 15:22

Másolás

Vágólapra másolva

Marcel Ciolacu miniszterelnök szerint az Országos Adóhatóság (ANAF) „elkezdte jól végezni a dolgát”, az adóbeszedés közelít a kitűzött célhoz, az októberben behajtott összeg elérte a rekordnak számító 40 milliárd lejt. Ciolacu erről a csütörtöki kormányülés elején beszélt – írja az Agerpres.

A kormányfő meggyőződését fejezte ki, hogy ha az adóbehajtás az év végéig a jelenlegi ütemben halad, és sikerül féken tartani a közpénzek pazarlását, akkor Románia idén teljesíteni tudja az Európai Bizottsággal egyeztetett deficitcélt.

Ciolacu szerint az állami intézmények az elmúlt napokban „elszántabban” léptek fel az adócsalás ellen. „Az évente több tízmilliárd lejt eltulajdonító adócsalók megállítása a kulcsa a nyugdíjemelésekhez, az oktatáshoz és az egészségügyhöz szükséges források megszerzésének” – jelentette ki.

A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy jövőre nem vezet be a kormány újabb adókat, de kénytelenek lesznek adót fizetni azok, akik eddig ezt elmulasztották.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!