Végre Kolozsvárra is megérkezett az igazi fekete péntek

2023. november 10. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Végre Kolozsvára is megérkezett az igazi fekete péntek, amikor az emberek egymást lökdösve állnak sorban az üzletek előtt, hogy végre vásároljanak. Persze, nálunk ez is olyan kelet-európai változatban jött el.

A szerkesztőségünk épülete, a SORA előtti járdán már déltől ment a hangoskodás, ami 14 órára olyan hangos lett, hogy kimentem megnézni, mi a fene történik. Hát ez:

Főként diákok tömörülnek a Sora Shopping Center előtt – Fotó: Gál László / Transtelex
Főként diákok tömörülnek a Sora Shopping Center előtt – Fotó: Gál László / Transtelex

Teljesen értetlenül álltam a szokatlan látvány előtt, mígnem a kollegám fel nem világosított, hogy a Romániában etalonnak számító Emag, pénteken tartja a szokásos év végi nagy leárazását, és valószínűleg azzal kapcsolatos lehet a csődület. Le is mentem megérdeklődni, mit kínálhat egy gyorsétterem, ha már ennyien kíváncsiak rá.

„Ingyenesen osztanak shaormát 2-től 5-ig” – válaszolja az egyik lány. Persze az információt „hivatalos” forrásból képtelen vagyok ellenőrizni, a gyorsétterem bejáratát egyszerűen nem tudom ennél jobban megközelíteni:

Fotó: Gál László / Transtelex
Fotó: Gál László / Transtelex

Persze a csődülethez az is elég, hogy a vásárlók azt hiszik, ingyenesen kaphatnak a gyorskajából. Csak tudnám, miért éri meg az a Rosának, hogy teljesen ingyen osztogat shaormát? Van egyáltalán annyi belőle, ahányan sorba állnak? Mert már szinte 100 méter hosszan, az unitárius templomig ér a vége.

A Știri de Cluj újságírói valamivel szerencsésebbek voltak, nekik sikerült „hivatalosságokkal” is beszélni, és megtudták, hogy aki shaormát szeretett volna, annak előbb regisztrálnia kellett a Rosa honlapján, majd sorba kellett álljon érte. A gyorsétterem összesen 2500 darab kiosztására készült fel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!