Végre Kolozsvárra is megérkezett az igazi fekete péntek

2023. november 10. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Végre Kolozsvára is megérkezett az igazi fekete péntek, amikor az emberek egymást lökdösve állnak sorban az üzletek előtt, hogy végre vásároljanak. Persze, nálunk ez is olyan kelet-európai változatban jött el.

A szerkesztőségünk épülete, a SORA előtti járdán már déltől ment a hangoskodás, ami 14 órára olyan hangos lett, hogy kimentem megnézni, mi a fene történik. Hát ez:

Főként diákok tömörülnek a Sora Shopping Center előtt – Fotó: Gál László / Transtelex
Főként diákok tömörülnek a Sora Shopping Center előtt – Fotó: Gál László / Transtelex

Teljesen értetlenül álltam a szokatlan látvány előtt, mígnem a kollegám fel nem világosított, hogy a Romániában etalonnak számító Emag, pénteken tartja a szokásos év végi nagy leárazását, és valószínűleg azzal kapcsolatos lehet a csődület. Le is mentem megérdeklődni, mit kínálhat egy gyorsétterem, ha már ennyien kíváncsiak rá.

„Ingyenesen osztanak shaormát 2-től 5-ig” – válaszolja az egyik lány. Persze az információt „hivatalos” forrásból képtelen vagyok ellenőrizni, a gyorsétterem bejáratát egyszerűen nem tudom ennél jobban megközelíteni:

Fotó: Gál László / Transtelex
Fotó: Gál László / Transtelex

Persze a csődülethez az is elég, hogy a vásárlók azt hiszik, ingyenesen kaphatnak a gyorskajából. Csak tudnám, miért éri meg az a Rosának, hogy teljesen ingyen osztogat shaormát? Van egyáltalán annyi belőle, ahányan sorba állnak? Mert már szinte 100 méter hosszan, az unitárius templomig ér a vége.

A Știri de Cluj újságírói valamivel szerencsésebbek voltak, nekik sikerült „hivatalosságokkal” is beszélni, és megtudták, hogy aki shaormát szeretett volna, annak előbb regisztrálnia kellett a Rosa honlapján, majd sorba kellett álljon érte. A gyorsétterem összesen 2500 darab kiosztására készült fel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!