Menhely épül Kolozsváron a családon belüli erőszak áldozatai számára

2023. november 3. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy menhely építéséről határozott a családon belüli erőszak áldozatai számára novemberi ülésén Kolozsvár város tanácsa – tájékoztat Oláh Emese alpolgármester kabinetjének közleménye.

Az elfogadott tervezet két épület kialakítását tartalmazza, egy adminisztratív egységét és egy 14 lakást tartalmazó tömbét. Az épületekben étkezdét, valamint tanácsadásra, terápiára és oktatásra használható tereket alakítanak ki, az udvaron pedig zöldfelületek és játszóterek lesznek a gyermekek számára.

„Kolozsváron 2018-ban adtuk át a családon belüli erőszak áldozatainak tanácsadó központját. Már akkor tudtuk, hogy nem fog a központ létrehozásában kimerülni az önkormányzat azon törekvése, hogy segítsen a családon belüli erőszak áldozatainak. A menhely építése egy következő, elengedhetetlen lépés az áldozatok segítésében. A központ mellett a menhely létesítése azért is fontos, mert nemcsak közbenjárással és tanácsadással foglalkozik, hanem egy konkrét biztonságos teret biztosít azok számára, akiknek erre szükségük van”idézi a közlemény Oláh Emesét, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármesterét.

A beruházás értéke 32,7 millió lej, a város költségvetéséből és más forrásokból fedezik. A projekt befejezésének határideje 2025 októbere.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!