Nicolae Ciucă indulna az államfőválasztáson

2023. november 3. – 13:22

Másolás

Vágólapra másolva

Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke pénteken egyértelművé tette a pártársainak, hogy indulna az államfőválasztáson – írja forrásokra a Libertatea.

A PNL 2024-es választásokkal kapcsolatos stratégiájáról dönt az alakulat Sinaián ülésező országos politikai bürója pénteken. Az Agerpres politikai forrásai szerint a liberálisok három forgatókönyvet elemeznek. Az első az önálló jelöltek állítása, a második a választási szövetség a Szociáldemokrata Párttal (PSD), a harmadik a részvétel egy széleskörű jobboldali koalícióban.

A Libertatea ugyanakkor azt írja, hogy a tárgyalások során kollégái megkérdezték a PNL elnökét, hogy indulna-e a jövő évi elnökválasztáson. „Anélkül, hogy igent mondott volna, megerősítette a szándékát” – nyilatkozta az ülésen jelen lévő egyik PNL-s forrás. Egy másik úgy írta a le a helyzetet, hogy Ciucă felállát, és azt kérdezte: „Mit gondolsz, miért vagyok itt?”

Az Agerpresnek a csütörtökön kezdődő ülésről úgy nyilatkoztak, hogy a párt vezető testülete döntésekor figyelembe veszi a korábban megrendelt helyi, megyei és országos szintű szociológiai felmérések eredményeit, de konzultálnak a megyei szervezetek vezetőivel, a PNL volt elnökeivel, a liberális megyei tanácselnökökkel és a megyeszékhelyek liberális polgármestereivel is.

„Magunk erejéből meg tudjuk nyerni a 2024-es választásokat, és a mi jelöltünk nyeri az elnökválasztást is, mert Románia fejlődésére nincs más megoldás. Azért vagyunk itt, hogy meghatározzuk a stratégiát és az irányt. Ezekre az értékekre alapozva kell kitűznünk a céljainkat. Ezek eléréséhez egyértelműen stratégiára és tervre van szükségünk” – jelentette ki Nicolae Ciucă pártelnök a sinaiai ülés elején liberális pártforrások szerint, akiket az Agerpres idézett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!