Egymillió euróval támogatja Németország a romániai német iskolák tanárait

2023. október 30. – 16:33

Egymillió euróval támogatja Németország a romániai német iskolák tanárait
Diákok a temesvári Nikolaus Lenau Elméleti Líceum udvarán – Fotó: a Nikolaus Lenau Elméleti Líceum Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió euróval támogatja a romániai német nyelvű oktatásban dolgozó tanárokat a Németországi Szövetségi Köztársaság a bukaresti német nagykövetségen keresztül, írta az Agerpres.

Németország bukaresti nagykövetségének hétfői tájékoztatása szerint Peer Gebauer német nagykövet és Klaus-Harald Sift, a Szászország Alapítvány vezérigazgatója hétfőn a bukaresti német nagykövetségen aláírta az 1 000 000 euró összegű szerződést A romániai német nyelvű oktatásban dolgozó tanerők támogatása című projekt finanszírozására.

Az egymillió eurós keretből több mint 900 tanár és óvodapedagógus részesülhet majd támogatásban. A projekt ugyanakkor olyan szerzői csoportokat is támogat, amelyek német tannyelven írnak vagy frissítenek a német tannyelvű oktatásban használatos tankönyveket.

A cél a magas színvonalú német nyelvű oktatás biztosítása, mivel országszerte több mint 22 000 gyermek tanul anyanyelvi szinten németül, német tannyelvű tanintézményekben – mondta Peer Gebauer.

A támogatás révén ugyanakkor a szakképzett, németül tanító pedagógusok létszámhiányát is enyhíteni próbálják azzal, hogy a német anyanyelvű fiatalok számára vonzóvá teszik a tanári pályát – olvasható a nagykövetség közleményében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!