Néhány százan tüntettek Bukarestben Palesztina mellett

2023. október 21. – 21:40

Néhány százan tüntettek Bukarestben Palesztina mellett
Palesztinpárti tüntetés résztvevői 2023. október 21-én, Bukarestben – Fotó: George Călin / Inquam

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány százan vettek részt szombat délután a Bukarest központjába meghirdetett, Palesztina-párti tüntetésen, amelyet a Romániában élő palesztin közösségek egyesülete szervezett, számolt be a G4Media.

A lap szerint románok is csatlakoztak a megmozduláshoz, de sokan voltak olyan résztvevők is, akik angolul vagy arabul beszéltek. A résztvevők között voltak, akik elismerték, hogy a Hamász terrorista szervezet, mások viszont úgy vélték, hogy a Hamász csak azt a területet védi, amit az izraeliek 75 éve elvettek tőlük.

„Állítsátok meg a háborút, állítsátok meg a mészárlást”, „szabadítsátok fel Palesztinát”, „mentsétek meg a gázai gyermekeket” – kiabálták a résztvevők.

A találkozó délután négytől hatig tartott, a rendfenntartók pontosan kijelölték a tüntetés helyszínét, ahová csak szigorú szűrés után lehetett belépni.

Pénteken jó pár országban volt palesztinpárti tüntetés, a demonstrálók többnyire a Gázai övezet izraeli bombázásának befejezését követelték, de egyesek izraeli zászlót égettek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!