Eltévedt és valószínűleg sérült ukrán állampolgárt keresnek a Máramarosi-havasokban

2023. október 21. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is keresik a hegyimentők és a határrendészek azt a Máramarosi-havasokban eltévedt és minden jel szerint sérült ukrán állampolgárt, aki szombat hajnalban kért közvetve segítséget a hatóságoktól – tájékoztatott szombat délben a Máramaros megyei Salvamont szóvivője az Agerpres szerint.

Dan Benga elmondta, hogy a férfi nem az 112-es segélyhívó számot hívta fel, hanem rejtett számon egy ismerősét, akinek elmondta, hogy bajba jutott az 1900 méter magas Pop Ivan-csúcs közelében, és megadta a koordinátáit is. Ez utóbbi személy riasztotta a román hatóságokat. „Nekünk nincs meg az ukrán férfi telefonszáma, így nem tudjuk bemérni a tartózkodási helyét” – mondta a szóvivő.


Közlése szerint a hegyimentők és a határrendészek már szombaton hajnali 3 órakor a keresésére indultak, de a megadott koordinátákon nem találták meg. Keresését drónok segítségévek folytatják – nyilatkozta Benga.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!