Új átkelő nyílik a román-magyar határon

2023. október 20. – 14:23

Új átkelő nyílik a román-magyar határon
Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel találkozott szeptember 1-jén Temesváron, ahol közös szándéknyilatkozatot írtak alá az új határátkelő megnyitásáról – Forrás: a Temesvári Nemzetközi Repülőtér Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta pénteki ülésén a román kormány, hogy Románia és Magyarország között új határátkelőhely megnyitásáról szülessen megállapodás, írja a News.ro. Az új átkelőt a Temes megyei Óbéba és Csongrád-Csanád vármegyei Kübekháza között nyitják meg a Temes Megyei Tanács javaslatára.

A szállításügyi minisztérium a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaságon (CNAIR) keresztül biztosítja az infrastruktúra kiépítését, valamint a határátkelőhely működéséhez szükséges létesítmények és közművek biztosítását, közölte pénteken a tárca.

A műszaki megvalósíthatóság, a határellenőrzés, a gazdasági hatékonyság és a helyi adottságok értékelését követően a 2023. augusztus 24-én Szegeden tartott kétoldalú szakértői értekezleten közösen határozták meg a határátkelő infrastruktúrájának optimális helyszínét.

Szeptember 1-jén Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter Temesváron Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel találkozott, és közös szándéknyilatkozatot írtak alá az új határátkelő megnyitásáról.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!