Vádat emeltek Monica Macovei volt igazságügyi miniszter ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt

2023. szeptember 27. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt szerdán a Konstanca megyei táblabírósági ügyészség Monica Macovei volt igazságügyi miniszter ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, miután 2022 október 8-án súlyosan megsérült egy motorkerékpáros, akivel összeütözött, írja az Agerpres.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a volt igazságügyi miniszter Mangalia közelében, a 39-es országúton vezetett, amikor átment a szembejövő sávra és elütött egy motorkerékpárost, 110-120 napos orvosi ellátást igénylő sérüléseket okozva neki. Az ügyészek hozzáteszik, hogy az ütközésben veszélybe került a motorkerékpáros élete.

Macovei szabadlábon védekezhet.

A volt igazságügyi miniszter a baleset után néhány órával írt Facebook-oldalára arról, hogy érintett egy közúti balesetben. A bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy a saját sávján haladt, amikor egy motorkerékpáros nekiütközött az autójának, emlékeztet a Hotnews.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!