Szeptembertől egyetlen onkológussal maradt a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház

2023. szeptember 20. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptembertől egyetlen onkológusa maradt a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak, miután Hajdu K. Adrian távozott az intézménytől – írja a Háromszék. A lap szerint így egyedül Cristina Taflanra szakorvosra hárul a feladat, hogy a több száz, jelenleg is kezelés alatt álló Kovászna megyei rákos beteget ellássa.

Az újság megkeresésére András-Nagy Róbert kórházmenedzser azt nyilatkozta, hogy tisztában vannak a helyzet súlyosságával, keresik a megoldást, hogy bővítsék az onkológiai szakterületen az ellátást. Elmondása szerint az egyik megoldás a hosszabb ideje betegszabadságon lévő második orvos, Roxana Țițeiu visszatérése lenne, de ennek időpontja ismeretlen. A másik megoldás a rezidens orvosok Sepsiszentgyörgyre csábítása lenne, ellenben őket nehéz meggyőzni kisebb fizetéssel, mint amennyit kapnának nagyobb központokban, illetve magánkórházakban.

A kórházmenedzser elmondása szerint Hajdu K. Adrian távozása miatt csökkenteni kellett a betegfogadási programot a járóbeteg-rendelőben. A Háromszék azt írja, a kórház online időpontfoglalási felületén legközelebb október végére lehet előjegyeztetni.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban havonta mintegy 50-60 új onkológiai esetet jegyeznek, de nem mindeniket kezelik ott. Az onkológiai osztályon havonta 60-70 beutaltat látnak el, ezen kívül a járóbeteg-rendelőben is fogadják a gyógyszeres kezelés alatt állókat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!