Szeptembertől egyetlen onkológussal maradt a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház

2023. szeptember 20. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptembertől egyetlen onkológusa maradt a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak, miután Hajdu K. Adrian távozott az intézménytől – írja a Háromszék. A lap szerint így egyedül Cristina Taflanra szakorvosra hárul a feladat, hogy a több száz, jelenleg is kezelés alatt álló Kovászna megyei rákos beteget ellássa.

Az újság megkeresésére András-Nagy Róbert kórházmenedzser azt nyilatkozta, hogy tisztában vannak a helyzet súlyosságával, keresik a megoldást, hogy bővítsék az onkológiai szakterületen az ellátást. Elmondása szerint az egyik megoldás a hosszabb ideje betegszabadságon lévő második orvos, Roxana Țițeiu visszatérése lenne, de ennek időpontja ismeretlen. A másik megoldás a rezidens orvosok Sepsiszentgyörgyre csábítása lenne, ellenben őket nehéz meggyőzni kisebb fizetéssel, mint amennyit kapnának nagyobb központokban, illetve magánkórházakban.

A kórházmenedzser elmondása szerint Hajdu K. Adrian távozása miatt csökkenteni kellett a betegfogadási programot a járóbeteg-rendelőben. A Háromszék azt írja, a kórház online időpontfoglalási felületén legközelebb október végére lehet előjegyeztetni.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban havonta mintegy 50-60 új onkológiai esetet jegyeznek, de nem mindeniket kezelik ott. Az onkológiai osztályon havonta 60-70 beutaltat látnak el, ezen kívül a járóbeteg-rendelőben is fogadják a gyógyszeres kezelés alatt állókat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!