Kamikazedrón zuhant le Bulgáriában, a román határtól 35 kilométerre

2023. szeptember 18. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanóanyaggal ellátott kamikazedrón zuhant le vasárnap este egy észak-kelet-bulgáriai település szélén, mintegy 35 kilométerre a bolgár-román határtól, írta a Digi24.ro.

Szemtanúk szerint a drón több mint 3 méter hosszú volt, és egy kb. 50 centiméteres bomba volt rárögzítve. A bolgár rendőrség lezárta a tyulenovói csónakkikötőt.

A hatóságokat értesítő helyi lakos, Radoszlav Ruszev a bolgár sajtónak arra panaszkodott, hogy annak ellenére, hogy vasárnap este 21:40-kor jelezte, hogy talált egy drónt, rajta jól látható robbanószerkezettel, az út lezárásán kívül több mint tíz órán át nem történt semmi.

Hétfőn korán reggel egy ötfős mérnöki csapat szállt ki a helyszínre a várnai haditengerészeti bázisról, hogy megvizsgálják a tárgyat, amit végül biztonságos körülmények között felrobbantottak.

A kamikazedrón olyan típusú, amilyent mindkét fél használ az orosz-ukrán konfliktusban, véli Dimitar Sztavrev, a Club Krile szakfolyóirat munkatársa a Novinite bolgár nyelvű hírügynökség szerint. A szakértő elképzelhetőnek tartja, hogy a Krím-félsziget támadására bevetett egyik ukrán drónról van szó.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!