Német turista tűnt el a Duna-deltában, csónakokkal és helikopterekkel keresik

2023. szeptember 18. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap dél óta keresnek a Duna-deltában egy német turistát, aki két csónak ütközése nyomán beesett a vízbe, és eltűnt, írta az Agerpres.

A katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint vasárnap az Olguţa csatornán, Mila 23 település közelében összeütközött két csónak, összesen húsz utassal. Az egyik csónakon volt az a 30 éves német turista is, aki az ütközés után eltűnt.

Keresése éjjel szünetelt, hétfő reggel azonban a katasztrófavédelem búvárai folytatják az akciót két csónak és a SMURD egy helikoptere segítségével.

A Tulcea megyei rendőrök büntetőeljárást indítottak gondatlanságból elkövetett testi sértés és rongálás bűntette miatt. Közleményük szerint az egyik csónak vezetője egy szabálytalan manőver után a Şontea csatornára való betéréskor ütközött össze a másik vízi járművel. Míg a korábbi információk szerint az eltűnt férfi 30 éves volt, a rendőrség közleménye szerint 68 éves férfiról van szó.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!