Német turista tűnt el a Duna-deltában, csónakokkal és helikopterekkel keresik

2023. szeptember 18. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap dél óta keresnek a Duna-deltában egy német turistát, aki két csónak ütközése nyomán beesett a vízbe, és eltűnt, írta az Agerpres.

A katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint vasárnap az Olguţa csatornán, Mila 23 település közelében összeütközött két csónak, összesen húsz utassal. Az egyik csónakon volt az a 30 éves német turista is, aki az ütközés után eltűnt.

Keresése éjjel szünetelt, hétfő reggel azonban a katasztrófavédelem búvárai folytatják az akciót két csónak és a SMURD egy helikoptere segítségével.

A Tulcea megyei rendőrök büntetőeljárást indítottak gondatlanságból elkövetett testi sértés és rongálás bűntette miatt. Közleményük szerint az egyik csónak vezetője egy szabálytalan manőver után a Şontea csatornára való betéréskor ütközött össze a másik vízi járművel. Míg a korábbi információk szerint az eltűnt férfi 30 éves volt, a rendőrség közleménye szerint 68 éves férfiról van szó.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!