NATO-jármű szakította át egy Kovászna megyei ház kerítését

2023. szeptember 17. – 15:22

NATO-jármű szakította át egy Kovászna megyei ház kerítését
Átszakította egy ház kerítését a hadgyakorlatra tartó NATO-konvoj egyik páncélozott járműve szeptember 17-én a Kovászna megyei Csernátonban – Fotó: Gajdo Levente / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Átszakította egy ház kerítését, és behajtott az udvarra egy belga páncélozott katonai jármű vasárnap reggel a Kovászna megyei Csernátonban. A katonai kocsi a Brassó megyei Nagysinken állomásozó NATO-csapatokhoz tartozik, és épp Smârdanra tartott, hadgyakorlatra, értesült a Libertatea.

13 francia és belga katonai jármű haladt át vasárnap reggel Kovászna megyén. Az egyik páncélozott kocsi egyszercsak megcsúszott, egy hídfőbe hajtott, majd egy ház kerítésének ütközött. A járművet vezető katona állítólag megpróbálta elkerülni az ütközést egy szemből jövő, előzni próbáló civil autóval.

A kormányrendszer sérült meg a katonai járműben, amelyet hamarosan elszállítanak az incidens helyszínéről.

Nem ez az első NATO-járművet érintő baleset az utóbbi időben Romániában. Egy másik katonai jármű az elmúlt hónapban Bákó megyében, az Onești melletti Urechești községben borult az árokba, emlékeztet a Libertatea. Sérültek akkor sem voltak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!