Két órára leállt a vasúti közlekedés Romániában a figyelmeztető sztrájk miatt

2023. szeptember 15. – 09:16

Két órára leállt a vasúti közlekedés Romániában a figyelmeztető sztrájk miatt
Várakozó utasok szeptember 15-én a bukaresti Északi Vasútállomáson – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelmeztető sztrájkot tartottak péntek reggel 7 és 9 óra között a romániai vasutasok, ezért országszerte leálltak a szerelvények.

A tiltakozó akciót két vasúti szakszervezeti tömb, a Drum de Fier – Elcatel Szakszervezeti Szövetség és a Román Vasúttársaság (CFR) kereskedelmi részlegének szakszervezete (FNFMCV) indította el, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a rossz munkakörülményekre, a kollektív munkaszerződés aláírásának elmaradására, a jövedelmek és költségek anyagi fedezetének hiányára és arra, hogy a vasútnak nincs következetes, stratégiai finanszírozása.

A Digi24.ro arról számolt be, hogy az utasokat felkészületlenül érte a figyelmeztető sztrájk, ingázók, iskolások és kisgyermekes szülők panaszkodtak arra, hogy nem számítottak a két órás leállásra. A szabályzat értelmében kérhetik a menetjegyük árának visszafizetését.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!