Kilőttek egy medvét Csíkszeredában, miután bement egy iskolaudvarra

2023. szeptember 15. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Lelőttek péntek reggel Csíkszeredában egy medvét, amelyik bement a Venczel József Szakközépiskola udvarára, és felmászott egy fára írta az Agerpres.

Bors Béla alpolgármester a hírügynökségnek elmondta, az eljárásnak megfelelően ilyen esetekben az első opció a nagyvad elűzése, a második az elaltatása, a harmadik pedig a kilövése. Pénteken a hatóságok az utóbbihoz folyamodtak, mert a medve az iskolaudvaron járt, és felmászott egy fára mintegy 30 méterre az épülettől, amelyben már diákok tartózkodtak.

Az iskola kerítésén túl magánházak sorakoznak, így nem lett volna lehetőség sem az állat elűzésére, sem az elaltatására. „Minden biztonságos körülmények között zajlott, senki nem volt veszélyben” – magyarázta az alpolgármester.

A medvét 7 óra 40 perc körül lőtte ki az önkormányzattal szerződésben álló vadásztársaság vadásza egy állatorvos és a polgármesteri hivatal illetékeseinek jelenlétében – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!