Kamionnal ütközött egy kisbusz a Maros megyei Kibéden, a kisbusz sofőrje meghalt

2023. szeptember 12. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kamionnal ütközött egy kisbusz kedd reggel a 13A jelzésű országúton, a Maros megyei Kibéden; a kisbusz sofőrje meghalt, többen megsérültek – írj az Agerpres.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset reggel 7 óra körül történt. A szovátai és a marosvásárhelyi katonai tűzoltók mellett több mentős egységet és a rohammentő-szolgálat helikopterét is kivezényelték a helyszínre.

A frontális ütközésben a kisbusz sofőrje a helyszínen életét vesztette. Két személy súlyos, hat közepesen súlyos, egy enyhe sérüléseket szenvedett. Hárman közülük a roncsok közé szorultak. A rendőrség kedd déli tájékoztatásában már azt írja, hogy összesen tizenkét sérültje van a balesetnek.

A rendőrség azt írja, hogy egy 30 éves bátosi sofőr vezette kamion Szováta irányából Balavásár felé tartott, amikor egy bal kanyarban összeütközött egy szemből jövő kisbusszal. Utóbbi jármű 45 éves vezetője a helyszínen életét vesztette, 12 utast kórházba szállítottak. A kamion sofőrjét alkohol- és drogtesztnek vetették alá, mindkettő eredménye negatív lett.

Az ügyben eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt. A helyszínelés idejére lezárták a forgalmat a 13A jelzésű országút érintett szakaszán.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!