Kamionnal ütközött egy kisbusz a Maros megyei Kibéden, a kisbusz sofőrje meghalt

2023. szeptember 12. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kamionnal ütközött egy kisbusz kedd reggel a 13A jelzésű országúton, a Maros megyei Kibéden; a kisbusz sofőrje meghalt, többen megsérültek – írj az Agerpres.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset reggel 7 óra körül történt. A szovátai és a marosvásárhelyi katonai tűzoltók mellett több mentős egységet és a rohammentő-szolgálat helikopterét is kivezényelték a helyszínre.

A frontális ütközésben a kisbusz sofőrje a helyszínen életét vesztette. Két személy súlyos, hat közepesen súlyos, egy enyhe sérüléseket szenvedett. Hárman közülük a roncsok közé szorultak. A rendőrség kedd déli tájékoztatásában már azt írja, hogy összesen tizenkét sérültje van a balesetnek.

A rendőrség azt írja, hogy egy 30 éves bátosi sofőr vezette kamion Szováta irányából Balavásár felé tartott, amikor egy bal kanyarban összeütközött egy szemből jövő kisbusszal. Utóbbi jármű 45 éves vezetője a helyszínen életét vesztette, 12 utast kórházba szállítottak. A kamion sofőrjét alkohol- és drogtesztnek vetették alá, mindkettő eredménye negatív lett.

Az ügyben eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt. A helyszínelés idejére lezárták a forgalmat a 13A jelzésű országút érintett szakaszán.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!