Részegen gyalogosok közé hajtott egy autós vasárnapra virradó éjszaka Fehér megyében, hárman meghaltak

2023. augusztus 27. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Gyalogosok közé hajtott egy autó a vasárnapra virradó éjszaka az 1-es országúton, a Fehér megyei Marosszentimre térségében; három személy meghalt – írja az Agerpres.

A rendőrség közlekedési tájékoztató központja, az Infotrafic szerint az autó egy hattagú gyalogoscsoportba hajtott. Hárman a helyszínen meghaltak, a másik három személy nem szorult kórházi ellátásra.

A Fehér megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az autót egy 19 éves fiatalember vezette. Az út szélén haladó csoport is fiatalokból állt, egy 17, egy 18 és egy 25 éves fiatal vesztette életét a balesetben. Az áldozatok marosszentimreiek, hozzátartozóik szerint éppen hazaérkeztek egy gyulafehérvári klubból, és szerettek volna vásárolni valamit a közelben levő üzemanyag-töltőállomáson. Oda tartottak, amikor elgázolta őket az autó.

A sofőr ellenőrzésekor 1,06 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mutatott ki a szonda. Drogtesztet is végeztek rajta, az eredmény szerint kábítószert nem fogyasztott. A 19 éves vajasdi (Oiejdea) fiatalembert vasárnap gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 24 órára őrizetbe veszik, majd hétfőn az ügyészség kérni fogja 30 napos előzetes letartóztatását.

A Fehér megyei rendőr-főkapitányság illetékesei azt nyilatkozták az Agerpresnek, hogy a 19 éves fiatalember tavaly decemberben szerezte meg a járművezetői engedélyt, tehát alig kilenc hónapja van jogosítványa.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!