Hétfőig meghosszabbítják és több megyére is kiterjesztik a kánikula miatt bevezetett kamionstopot

2023. augusztus 27. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nappal meghosszabbították a hőség miatt a hétvégére kiadott kamionstopot – írja a G4Media. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) ugyanakkor több más megyére is kiterjesztette a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű tehergépkocsik forgalmát.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság hétvégére vonatkozó korlátozása értelmében 11 és 20 óra között Bukarestben, valamint Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Hunyad, Temes, Arad, Fehér, Bihar, Kolozs, Szilágy, Szatmár, Máramaros, Botoşani és Iaşi megyében valamennyi országúton, gyorsforgalmi úton és autópályán tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése. A kamionstop kiterjesztésével Maros, Szeben, Brassó, Beszterce-Naszód, Suceava, Neamţ, Bákó, Vaslui, Vrancea és Galaţi megyékben sem közlekedhetnek 11 és 20 óra között a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű tehergépkocsik.

A korlátozások lényegében követik az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vasárnap kiadott figyelmeztetését. Hétfőre ugyanis a meteorológusok is több megyére kiterjesztették a másodfokú, narancssárga riasztást.

A kánikula miatt kiadott, hétfőre érvényes első- és másodfokú figyelmeztetések – Forrás: ANM
A kánikula miatt kiadott, hétfőre érvényes első- és másodfokú figyelmeztetések – Forrás: ANM

Mentesülnek a tilalom alól a személyszállító gépjárművek; az élő állatokat vagy romlandó termékeket, postai küldeményeket, elsősegélynyújtó felszereléseket, üzemanyagot, ellenőrzött hőmérsékletet igénylő árut, higiéniai célokra szánt termékeket, palackozott ivóvizet, mezőgazdasági termékeket szállító gépkocsik; sérült járműveket vontató gépkocsik; a különféle sürgősségi beavatkozásban részt vevő járművek, a nemzetközi gyakorlatokon részt vevő katonai szállítmányok.

A nehéz-tehergépjárművek forgalmát az utak aszfaltburkolatának védelme érdekében korlátozzák.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!