Hatvan órát töltött egy nagyfeszültségű oszlopon, mire sikerült meggyőzni, hogy másszon le

2023. augusztus 20. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

Hatvan órát töltött a nagyfeszültségű távvezeték egyik tartóoszlopán egy 35 éves Mehedinți megyei férfi, mire a hatóságoknak sikerült rávenniük, hogy másszon le onnan, írta a Digi24.ro. Július végén 22 órát töltött a magasban, és akárcsak most, akkor is azzal fenyegetőzött, hogy leveti magát.

A férfi állítólag szerelmi bánata miatt akart véget vetni az életének. Csütörtökön mászott fel a Cerneți település határában található oszlopra, a hatóságokat egy járókelő értesítette. Több mentőcsapat érkezett a helyszínre, a rendőrség is kiszállt, a vezetékeket pedig áramtalanították. A férfi anyja megpróbálta meggyőzni, hogy másszon le, de nem járt sikerrel.

A helyszínt végig megfigyelés alatt tartották, csütörtöktől vasárnapig váltották egymást a csapatok az oszlop mellett, ahová a Dolj megyei katasztrófavédelem segítségével egy biztonsági párnát is elhelyeztek arra az esetre, ha a férfi leugrana vagy leesne a magasból.

Végül vasárnap reggel a férfi biztonságos körülmények között lemászott az oszlopról. Rendőrök vezették el a helyszínről, a következőkben orvosi ellátásban részesül.

Van segítség! Ingyenes, anonim lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a Hallgatlak – Erdélyi Telefonos- és Internetes Lelkisegély-szolgálat szakképzett munkatársaitól, akik elérhetőek naponta 8-24 óra között a 0754 800 808 telefonszámon, és a [email protected] e-mail címen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!