Hogy jön ahhoz az RMDSZ, hogy jógát szervezzen a Sétatéren?

2023. augusztus 17. – 13:10

Hogy jön ahhoz az RMDSZ, hogy jógát szervezzen a Sétatéren?
Horváth Anna ügyvezető alelnök, Gábor-Száfta Szende programigazgató, Csoma Botond szóvivő és Szilágyi Dóra Emese ifjúságért felelős alelnök ismerteti a programot – Fotó: Gönczy Tamás / RMDSZ

Másolás

Vágólapra másolva

Inkább a közösségépítés kovászaként lesz jelen az RMDSZ a Kolozsvári Magyar Napokon, mintsem pártként – magyarázta Horváth Anna, a szövetség egyik ügyvezető alelnöke az Oázis programjának a bemutatóján. Az RMDSZ, amellyel kapcsolatban örök kérdés, hogy akkor most párt-e vagy érdekvédelmi szervezet, másodszor készül külön helyszínnel a Kolozsvári Magyar Napokon. Állításuk szerint a tavalyi pozitív visszajelzések alapján határoztak úgy, hogy idén újra megszervezik az Oázist, és több tavaly sikerrel futó programot is átemelnek idénre, így a jógát és a Legendárium-rajzfilmek vetítését is. A rajzfilmeket (lesz köztük premier is) minden nap vetítik, jógázást péntek délután, illetve szombat és vasárnap délelőtt tartanak a Sétatéren.

„A társadalomszervezést mi komolyan vesszük” –

reagált Csoma Botond, a párt frissen kinevezett szóvivője és képviselőházi frakcióvezetője, amikor arról kérdeztük, hogy egy parlamentben helyet foglaló szervezetként úgymond könnyedebb témákat (is) felvállal. Az is azért fontos, mert azért lesz szó IT-szektorról, a Bonus Pastorral a traumafeldolgozásról a Túl közel című doksi kapcsán, a Nőszervezet gyereknevelési témával (is) jelentkezik, míg a MIÉRT gazdasági tippeket ad. Ahogy Horváth Anna mondta ezekkel kapcsolatban, számukra is olyan szempontok merülhetnek fel a közönség részéről, amit az RMDSZ-es politikusok majd hasznosíthatnak a parlamenti munkájuk során is.

Ezen kívül az RMDSZ politikusai is megpróbálják „emberibb” arcukat mutatni. Ebben az esetben nem aprózták el, tényleg nagy neveket, korábbi minisztereket szerveztek be a műsorba. Kelemen Hunort Günther Ottó fogja kérdezni, Tánczos Barna (korábbi környezetvédelmi, erdészeti és vízügyi tárcavezető) és Csoma Botond a túrázásról fog beszélgetni, míg Cseke Attila (korábbi fejlesztési miniszter) esetében a robot mögötti ember próbálják bemutatni. A korábbi sportminiszterrel, Novák Eduárddal tervezett beszélgetés sajnos elmarad.

Ezen kívül szó lesz még Humorfesztiválról, apróházakról (tiny house), illetve erdélyi gasztronómiáról is. Sőt, még technobulit is szerveznek. Állandó programként VR-alkotósarokkal várják az érdeklődőket, ahol dobolni, korongozni és graffitizni is lehet. Csütörtöktől vasárnapig 15 és 19 óra között pedig gyerekfoglalkozást is tartanak. Az Oázis részletes programját a KMN honlapján és a Facebook eseménynél lehet elolvasni.

Az RMDSZ egyébként hivatalosan nem párt, nincs is benne a pártjegyzékben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!