Ősztől indulhat a közvetlen járat a brassói nemzetközi repülőtérről Budapestre

2023. augusztus 3. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ősszel indulhat a budapesti közvetlen járat a brassói nemzetközi repülőtérről. A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér a Facebookon számoltak be a jövőben várható új úti célokról, melyek között a magyar fővárost is említették.

„Budapest is olyan desztináció, amelynél megvan a bizonyosság a járatok elindítására ősztől kezdődően” – írták. Arra, hogy melyik légitársaság működteti majd a budapesti járatot, nem tértek ki a közleményben, ez az információ egyelőre egyik Brassóból légi járatokat üzemeltető cég honlapján sem szerepel.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára már egy július közepi marosvásárhelyi szállodaavatón bejelentette, hogy megszületett a döntés a Budapest-Brassó közvetlen légi járat elindításáról. „Így egy Székelyföldhez közel eső repülőteret lehet majd napi szinten elérni Budapestről” – mondta. Részleteket viszont nem árult el. A Transtelex akkor meg is kereste a témában a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályát, de azóta sem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Szerdától a Wizz Air is működtet járatokat Brassóból. A cég először a London-Brassó járatát indította el, de szeptembertől Dortmundba is indítanak innen járatokat, melyek szombatonként és keddenként üzemelnek. A brit fővárosba Wizz Air gépei hetente háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – szállnak fel a brassói repülőtérről.

A repülőtér vezetősége közleményében történelminek nevezte a Wizz Air brassói megtelepedését, és reményét fejezte ki, hogy a cég a jövőben több járatot indít Brassóból, mivel hosszú távú együttműködést szeretnének. Azt is közölték, hogy a Dan Air is új úti célokat ígért: a légitársaság Párizsba, Oslóba és Dubajba indít járatokat a brassói repülőtérről.

Alexandru Anghel, a repülőtér igazgatója hangsúlyozta: azt szeretnék, ha minél több légitársaság telepedne meg Brassóban, minél több úti céllal és versenyképes árakkal. Ez a szomszédos megyék kívánsága is – tette hozzá.

Júliusban, a repülőtér működésének első teljes hónapjában 10 044 utas fordult meg a terminálokban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!