Ősztől indulhat a közvetlen járat a brassói nemzetközi repülőtérről Budapestre

2023. augusztus 3. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ősszel indulhat a budapesti közvetlen járat a brassói nemzetközi repülőtérről. A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér a Facebookon számoltak be a jövőben várható új úti célokról, melyek között a magyar fővárost is említették.

„Budapest is olyan desztináció, amelynél megvan a bizonyosság a járatok elindítására ősztől kezdődően” – írták. Arra, hogy melyik légitársaság működteti majd a budapesti járatot, nem tértek ki a közleményben, ez az információ egyelőre egyik Brassóból légi járatokat üzemeltető cég honlapján sem szerepel.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára már egy július közepi marosvásárhelyi szállodaavatón bejelentette, hogy megszületett a döntés a Budapest-Brassó közvetlen légi járat elindításáról. „Így egy Székelyföldhez közel eső repülőteret lehet majd napi szinten elérni Budapestről” – mondta. Részleteket viszont nem árult el. A Transtelex akkor meg is kereste a témában a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályát, de azóta sem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Szerdától a Wizz Air is működtet járatokat Brassóból. A cég először a London-Brassó járatát indította el, de szeptembertől Dortmundba is indítanak innen járatokat, melyek szombatonként és keddenként üzemelnek. A brit fővárosba Wizz Air gépei hetente háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – szállnak fel a brassói repülőtérről.

A repülőtér vezetősége közleményében történelminek nevezte a Wizz Air brassói megtelepedését, és reményét fejezte ki, hogy a cég a jövőben több járatot indít Brassóból, mivel hosszú távú együttműködést szeretnének. Azt is közölték, hogy a Dan Air is új úti célokat ígért: a légitársaság Párizsba, Oslóba és Dubajba indít járatokat a brassói repülőtérről.

Alexandru Anghel, a repülőtér igazgatója hangsúlyozta: azt szeretnék, ha minél több légitársaság telepedne meg Brassóban, minél több úti céllal és versenyképes árakkal. Ez a szomszédos megyék kívánsága is – tette hozzá.

Júliusban, a repülőtér működésének első teljes hónapjában 10 044 utas fordult meg a terminálokban.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!