Már nem Romániáé Kelet-Közép-Európa leggyorsabb internethálózata

2023. augusztus 1. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Románia már nincs ott a világ leggyorsabb internettel rendelkező 15 országa között, sőt, a kelet-közép-európai régióban sem első ebben, mivel Szlovákia egy év alatt látványosan gyorsított a hálózatán, írja a Cable.co.uk adatai alapján a Profit.ro.

A nemzetközi rangsorban Románia a 15. helyről a 25. helyre csúszott vissza az átlag 100,66 Mbps-os letöltési sebességgel. Kelet-Európában a második helyre került, Szlovákia ugyanis elérte a 138 Mbps letöltési átlagsebességet.

Szlovákia fejlődése egyébként látványos 2022-hez képest, ugyanis nem kevesebb mint 94 helyet ugrott előre, és elfoglalta a 11. pozíciót nemzetközi összehasonlításban.

A nemzetközi ranglistát egyébként Nyugat-Európa uralja, az első tíz leggyorsabb internettel rendelkező országból nyolc nyugat-európai.

A világ leggyorsabb szélessávú internetkapcsolata Jersey szigetén működik, ezt Liechtenstein, Makaó, Izland és Gibraltár követi. Egy év alatt egyébként világszinten 30 százalékkal gyorsult az internet.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!