Már nem Romániáé Kelet-Közép-Európa leggyorsabb internethálózata

2023. augusztus 1. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Románia már nincs ott a világ leggyorsabb internettel rendelkező 15 országa között, sőt, a kelet-közép-európai régióban sem első ebben, mivel Szlovákia egy év alatt látványosan gyorsított a hálózatán, írja a Cable.co.uk adatai alapján a Profit.ro.

A nemzetközi rangsorban Románia a 15. helyről a 25. helyre csúszott vissza az átlag 100,66 Mbps-os letöltési sebességgel. Kelet-Európában a második helyre került, Szlovákia ugyanis elérte a 138 Mbps letöltési átlagsebességet.

Szlovákia fejlődése egyébként látványos 2022-hez képest, ugyanis nem kevesebb mint 94 helyet ugrott előre, és elfoglalta a 11. pozíciót nemzetközi összehasonlításban.

A nemzetközi ranglistát egyébként Nyugat-Európa uralja, az első tíz leggyorsabb internettel rendelkező országból nyolc nyugat-európai.

A világ leggyorsabb szélessávú internetkapcsolata Jersey szigetén működik, ezt Liechtenstein, Makaó, Izland és Gibraltár követi. Egy év alatt egyébként világszinten 30 százalékkal gyorsult az internet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!