Már nem Romániáé Kelet-Közép-Európa leggyorsabb internethálózata

2023. augusztus 1. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

Románia már nincs ott a világ leggyorsabb internettel rendelkező 15 országa között, sőt, a kelet-közép-európai régióban sem első ebben, mivel Szlovákia egy év alatt látványosan gyorsított a hálózatán, írja a Cable.co.uk adatai alapján a Profit.ro.

A nemzetközi rangsorban Románia a 15. helyről a 25. helyre csúszott vissza az átlag 100,66 Mbps-os letöltési sebességgel. Kelet-Európában a második helyre került, Szlovákia ugyanis elérte a 138 Mbps letöltési átlagsebességet.

Szlovákia fejlődése egyébként látványos 2022-hez képest, ugyanis nem kevesebb mint 94 helyet ugrott előre, és elfoglalta a 11. pozíciót nemzetközi összehasonlításban.

A nemzetközi ranglistát egyébként Nyugat-Európa uralja, az első tíz leggyorsabb internettel rendelkező országból nyolc nyugat-európai.

A világ leggyorsabb szélessávú internetkapcsolata Jersey szigetén működik, ezt Liechtenstein, Makaó, Izland és Gibraltár követi. Egy év alatt egyébként világszinten 30 százalékkal gyorsult az internet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!