Becali felszentelteti a bukaresti Pride felvonulás útvonalát, hogy megtisztíttassa a bűntől

2023. július 29. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Gigi Becali üzletember szombaton bejelentette, hogy vasárnap pópákkal megszentelteti a Győzelem sugárútnak (Calea Victoriei) azt a szakaszát, amelyen felvonultak a Bukarest Pride részvevői – írja az Agerpres.

A FCSB labdarúgóklub finanszírozója a Realitatea TV-nek nyilatkozva elmondta: nem tudja meggátolni a romániai LMBTQI+ közösség jogait támogató szombati felvonulást, de őt sem lehet megakadályozni abban, hogy „megtisztíttassa a bűntől” azt az útszakaszt, amelyen a menet résztvevői elhaladtak. „Ahol áthaladnak, gonosz szellemeket hagynak maguk után, amelyek baleseteket okoznak, és emiatt emberek halnak meg” – magyarázta.

Becali elmondta, hogy nem zavarná az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolata, de nem ért egyet a melegházassággal és azzal sem, hogy a meleg párok gyerekeket fogadhassanak örökbe. „Semmi bajom velük. Most liberálisabb vagyok, korábban radikális voltam” – jelentette ki.

Az idei Bukarest Pride felvonulást szombaton tartják, részvevői a kormánypalota közeléből a parlamentig vonulnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!