Fákat csavart ki, tetőket sodort le a vihar több erdélyi településen

2023. július 25. – 21:03

Fákat csavart ki, tetőket sodort le a vihar több erdélyi településen
Fotó: InfoTrafic / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Több erdélyi megyében károkat okozott a kedd esti vihar, Nagyváradon kórházba is került valaki, miután egy betört ablak miatt megsérült.

Bihar, Fehér, Kolozs, Szatmár és Szilágy megyében is viharra és esőre figyelmeztető vörös riasztás volt érvényben kedd este, több településen a Ro-Alert mobiltelefonos riasztórendszeren keresztül is figyelmeztették a lakosságot a veszélyre.

Nagyváradon komoly károkat okozott a félórás vihar, a forgalom a város több részén leállt az úttestre zuhant fák miatt. Több épület tetejét is lesodorta a szél, a közösségi médiában terjedő videón jól látszik, amint az egyetemi könyvtár tetejéről repülnek le az elemek.

A Bihoreanul hírportál szerint a központi Körös áruház homlokzatáról lehulló fémdarabok több épületben – többek között a szemben levő kórházban – kárt tettek, a kitört fák pedig az elektromos hálózatot és a közelben parkoló autókat tették tönkre.

A Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) jelentése szerint egy embert kórházba szállítottak, miután a vihar miatt betört ablak sérüléseket okozott neki.

A Fehér megyei Lepus (Arieșeni) faluban egy ház melléképülete villámcsapás miatt teljesen leégett, számolt be a News.ro.

A Topánfalva melletti Mihoieşti-duzzasztógát közelében és Aranyosfőn (Scărişoara) az országútra zuhant két fa a vihar miatt. Kolozs megyében szintén több kicsavart fát kellett eltakarítani az úttestről, Kolozsváron a Grigorescu-negyedben tört ki több fa, a Tudor Vladimirescu utcában három autó is megsérült emiatt, írta a Monitorul de Cluj.

Szatmár megyébe is elért a vihar, a PortalSm szerint itt is kidöntött néhány fát és lesodort néhány épületelemet, amelyek tönkretették az elektromos hálózatot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!