Vihar pusztított Románia déli részén csütörtökről péntekre virradó éjszaka, jelentős késést halmoztak fel a vonatok

2023. július 14. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Vihar pusztított Románia déli részén csütörtökről péntekre virradó éjszaka, számos fát csavart ki a szél, sok helyen rongálódott meg az elektromos vezeték. Jégeső is pusztított.

A Román Vasúttársaság (CFR) közlése alapjána vihar több helyen is megrongálta a vasúti infrastruktúrát a péntekre virradó éjszaka, a fennakadások miatt több járat is jelentős késéseket halmozott fel. A CFR tájékoztatása szerint a vihar okozta problémák miatt a Marosvásárhely és Brassó között közlekedő IR 1646-os járat 405 perces, a Bukarest és Marosvásárhely közötti IR 1645-ös járat 219 perces, a Csíkszereda és Budapest közötti R 4511-es járat 202 perces késést halmozott fel.

A Budapest és Bukarest között közlekedő IR 79-es járat pedig 175 perces késéssel indult el a zaguzséni állomásról. A járat az Orsova-Karánsebes vonalon előállt problémák miatt végül 355 perces késést halmozott fel.

A Bukarest és Budapest közötti IR78-as járat 80 perces, a Nagyvárad és Mangalia közötti IR 1932 járat 107 perces, a Szatmárnémeti és Mangalia közötti IR 1941-es járat 195 perces késéssel indult el. Az Aradról Mangaliára tartó IR 1922-es járat Bukarestig 350 perces késést szedett össze, ezért a CFR pótvonatot indított a fővárosból Konstanca/Mangalia felé.


A CFR közleménye megjegyzi továbbá, hogy a Budapest és Brassó között közlekedő IR 407-es járat 118 perces késéssel érkezett meg Biharpüspökibe.

Nem csak a vonatok közlekedésében okozott fennakadásokat a vihar. A Tion.ro beszámolója szerint több tucat fát döntött ki a vihar csütörtök este/éjszaka a Temes megyében, négy település is teljesen áram nélkül maradt. A jégeső autókat, házakat rongált meg, és több gólyát is megöltek a méretes jégdarabok. A fotók tanulsága szerint tenyérnyi/ökölnyi méretű jég is hullót az égből.

A viharos időjárás végig péntek reggelre elérte Bukarestet is, ahol a beszámolók szerint szintén fákat döntött ki, autókat, házakat rongált meg. A tömegközlekedésben is fennakadásokat okozott. Egy sofőr is megsérült, amikor rádőlt egy fa az autóra, amelyben tartózkodott. A hatóságok tájékoztatása szerint Bukarestben és Ilfov megyében összesen 46 esetben kellett beavatkozzanak. Összesen 44 fát döntött ki az erős szél.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!