Kolozsvárról nem indít, Bukarestből azonban növeli budapesti járatainak számát az AirConnect

2023. július 12. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Más repülőtérről és gyakrabban fog közlekedni az Air Connect román légitársaság Bukarest-Budapest járata, vette észre az airportal.hu.

Az Air Connect bejelentette, hogy július 24-től minden bukaresti járatát áthelyezi az Otopeni repülőtérről a román főváros másodlagos légikikötőjébe, a Băneasa – Aurel Vlaicu Nemzetközi Repülőtérre.

A Bukarest és Budapest közötti járat eddig keddenként és péntekenként közlekedett, július 25-től azonban hetente három alkalommal, kedden, pénteken és vasárnap indul a băneasai repülőtérről, október elejétől pedig már hetente négy alkalommal.

A légitársaság azzal indokolta a repülőtér-váltást, hogy Băneasán gyorsabb az utasfelvétel, az utasbiztonsági ellenőrzés és a beszállítás, illetve ez a repülőtér közelebb is van a városközponthoz.

Az AirConnect egyébként tavasszal Kolozsvár és Budapest között is indított repülőjáratot, de végül erről lemondtak, írta korábban a boardingpass.ro. Az utolsó repülőjük június 10-én indult Kolozsvárról Budapestre, a 13-i járatot már lemondták.

A bukaresti Otopeni nemzetközi repülőtérről továbbra is van közvetlen összeköttetés Budapesttel a Tarom járataival. A romániai városok közül Marosvásárhelyről, Nagyszebenből és Iași-ból is van közvetlen repülőjárat a magyar fővárosba.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!