Kolozsvárról nem indít, Bukarestből azonban növeli budapesti járatainak számát az AirConnect

2023. július 12. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Más repülőtérről és gyakrabban fog közlekedni az Air Connect román légitársaság Bukarest-Budapest járata, vette észre az airportal.hu.

Az Air Connect bejelentette, hogy július 24-től minden bukaresti járatát áthelyezi az Otopeni repülőtérről a román főváros másodlagos légikikötőjébe, a Băneasa – Aurel Vlaicu Nemzetközi Repülőtérre.

A Bukarest és Budapest közötti járat eddig keddenként és péntekenként közlekedett, július 25-től azonban hetente három alkalommal, kedden, pénteken és vasárnap indul a băneasai repülőtérről, október elejétől pedig már hetente négy alkalommal.

A légitársaság azzal indokolta a repülőtér-váltást, hogy Băneasán gyorsabb az utasfelvétel, az utasbiztonsági ellenőrzés és a beszállítás, illetve ez a repülőtér közelebb is van a városközponthoz.

Az AirConnect egyébként tavasszal Kolozsvár és Budapest között is indított repülőjáratot, de végül erről lemondtak, írta korábban a boardingpass.ro. Az utolsó repülőjük június 10-én indult Kolozsvárról Budapestre, a 13-i járatot már lemondták.

A bukaresti Otopeni nemzetközi repülőtérről továbbra is van közvetlen összeköttetés Budapesttel a Tarom járataival. A romániai városok közül Marosvásárhelyről, Nagyszebenből és Iași-ból is van közvetlen repülőjárat a magyar fővárosba.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!