Spanyolország növeli Romániában állomásozó katonáinak számát

2023. július 11. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök kedden bejelentette, Spanyolország csapatokat telepít Szlovákiába és növeli Romániában állomásozó katonáinak számát a NATO keleti szárnyának megerősítése érdekében – jelentette az EFE hírügynökség.

A beszámoló szerint a spanyol kormányfő a vilniusi NATO-csúcstalálkozó előtt beszélt erről az újságíróknak, hangsúlyozva, hogy az ülésen hivatalosan is tájékoztatni fogja a NATO vezetőit országa újabb hozzájárulásáról.

Az EFE megjegyezte, hogy Szlovákiába első alkalommal készül katonákat küldeni Spanyolország. Arról, hogy pontosan mennyivel bővítik a Romániában állomásozó katonák létszámát, egyelőre nincsenek információk – tették hozzá. Emlékezettek ugyanakkor, hogy a spanyol Légtérellenőrző Csoport (GRUMOCA) egyik légi megfigyelő radarja Romániában üzemel, ennek működtetéséről hozzávetőlegesen 40 katona gondoskodik.

A vilniusi csúcson a spanyol kormányfő felkéri majd a szövetséget, hogy fordítson nagyobb figyelmet a NATO déli szárnyára – számolt be az EFE.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!