Több járatát törli júliusban a Dan Air, a brassói repülőteret okolja

2023. július 8. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

Egy sor bukaresti járatát és a Brassó-Malaga járatot is lemondja a július 9. és 29. közötti időszakra a Dan Air román fapados légitársaság a brassói repülőtér órarendje és a légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) munkaerőhiánya miatt, közölte Facebook-oldalán a vállalat.

A döntés a közlemény szerint 2598 utast érint, de kénytelenek meghozni, a brassói repülőtér korlátozott működése ugyanis befolyásolja ezeket a járatokat.

A Dan Air elnézést kért a bukaresti utasaitól, hozzátéve, hogy reméli, hogy megértik ezt a döntést, tekintve, hogy nekik számos alternatívájuk van, míg a brassói utasok jelenleg csak a Dan Air járataira számíthatnak, ez az egyetlen vállalat, amelyikkel jelenleg az új légikikötő együttműködik.

A törölt járatokra váltott jegyek árát a Dan Air legtöbb 14 napon belül visszafizeti, hangsúlyozta a közlemény.

A 140 millió euróból felépített brassói repülőteret június közepén nyitották meg, és egyelőre csak a Dan Air indít innen járatokat. A légitársaság június végén bejelentette, hogy biztonsági aggályok, a hiányos felszereltség és a korlátozott működési idő miatt fontolgatja, hogy kivonul a brassói repülőtérről, de végül közölték, hogy vállalják a veszteségeket és folytatják az együttműködést.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!