Nagyobb fizetést kapnak a tanintézmények könyvelői, titkárai, igazgatói és aligazgatói

2023. július 7. – 17:45

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteki ülésén a kormány elfogadta azt kezdeményezést, amely az oktatási intézmények vezetőinek, azaz igazgatóinak, aligazgatóinak, valamint a vezető kisegítő tanszemélyzetnek, a könyvelőknek és titkároknak a bérét növeli – tájékoztat az RMDSZ közleménye. A szövetség megjegyzése szerint a bérek növelését még ők kezdeményezték, amikor kormányon voltak.

„Amíg kormányon voltunk, a pedagógusok fizetésének növelése mellett a tanintézmények vezetését és adminisztrációját is ellátó személyzet bérének rendezését is követeltük. Örvendünk, hogy a kormány megtartotta ezt” – idézi a közlemény Szabó Ödönt, az RMDSZ parlamenti képviselőjét.

A kormányhatározat szerint egy igazgató alapfizetése legkevesebb 7 800 lej lesz, és legtöbb 8 682 lej. Az aligazgató alapbére minimum 7 800 lej és maximum 8 400 lej, a főkönyvelőé és titkárságvezetőé minimum 5 300 lej és maximum 7 529 lej lesz.

Az intézkedés egyaránt vonatkozik az óvodák, iskolák, gyermekpaloták, valamint a megyei nevelési tanácsadó és erőforrásközpontok vezetőire.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!