13 éves fiút vásárolt szolgának egy Kovászna megyei férfi

2023. július 6. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú rabszolgaként dolgoztatásával gyanúsítanak egy gazdát a Kovászna megyei Zágonban. A 13 éves fiút saját apja szállította a helyszínre Brassó megyéből. Mindkét férfit letartóztatták, közölte szerdán a Kovászna megyei szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A DIICOT közleménye szerint a zágoni gazda egy bizonyos pénzösszeget adott a gyermek apjának azért, hogy a fiú különböző munkákat végezzen el, például gondozza, etesse az állatokat, takarítson utánuk. Az ügyészek szerint a gyermeket nehéz munkára kényszerítették, közben pedig rossz körülmények között szállásolták el, és nem biztosítottak számára semmilyen olyan aktivitást, ami a korának megfelelő lenne. Mivel nem részesült oktatásban, a korának megfelelő nevelésben, a 13 éves fiú nem tud írni és olvasni, és az olyan fogalmakat sem ismeri fel, mint például a pénz.

A kiskorút gyermekotthonban helyezték el. A Kovászna Megyei Törvényszék elrendelte az apa és a gyermeket a gyanú szerint rabszolgaként tartó férfi 30 napos előzetes letartóztatását.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!