Hat és fél órás késést szedett össze a Bukarestből Budapestre tartó nemzetközi járat, mert lerobbant a mozdony

2023. július 4. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Hat és fél órát várakozott kedd este a Bukarest-Budapest között közlekedő nemzetközi járat, mert lerobbant a mozdony – számol be az esetről a Hotnews.

Ahogy a lap is megjegyzi, nem újdonság az, hogy a CFR Călători mozdonyai lerobbannak, mert már régiek, de általában két órán belül sikerül megoldani a problémát, érkezik egy másik mozdony, ami tovább húzza a szerelvényt. Az IR 472-es jelzésű járat Brassótól nagyjából 50 kilométerre, Sárkány (Șercaia) község területén robbant le hétfőn 22 óra 10 perckor, de csak kedd hajnalra sikerült megoldani a problémát, több mint hat órát várakoztatva az utasokat. 4 óra 30 perckor indult tovább, amikor Arad felé kellett volna közelítenie.

A CFR kedd délelőtt kiadott közleményében azt állítja, hogy súlyos volt a mozdony meghibásodása, és elnézést kérnek az utasoktól a kellemetlenségekért. A vonat egyébként tovább halmozza a késését, a Hotnews szerint 11 óra 31 perckor majdnem hét órás késéssel érkezett meg Aradra, ahol vizet és élelmet is kapnak az utasok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!