Hat és fél órás késést szedett össze a Bukarestből Budapestre tartó nemzetközi járat, mert lerobbant a mozdony

2023. július 4. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Hat és fél órát várakozott kedd este a Bukarest-Budapest között közlekedő nemzetközi járat, mert lerobbant a mozdony – számol be az esetről a Hotnews.

Ahogy a lap is megjegyzi, nem újdonság az, hogy a CFR Călători mozdonyai lerobbannak, mert már régiek, de általában két órán belül sikerül megoldani a problémát, érkezik egy másik mozdony, ami tovább húzza a szerelvényt. Az IR 472-es jelzésű járat Brassótól nagyjából 50 kilométerre, Sárkány (Șercaia) község területén robbant le hétfőn 22 óra 10 perckor, de csak kedd hajnalra sikerült megoldani a problémát, több mint hat órát várakoztatva az utasokat. 4 óra 30 perckor indult tovább, amikor Arad felé kellett volna közelítenie.

A CFR kedd délelőtt kiadott közleményében azt állítja, hogy súlyos volt a mozdony meghibásodása, és elnézést kérnek az utasoktól a kellemetlenségekért. A vonat egyébként tovább halmozza a késését, a Hotnews szerint 11 óra 31 perckor majdnem hét órás késéssel érkezett meg Aradra, ahol vizet és élelmet is kapnak az utasok.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!